Høydemål

Illustrasjonsfoto

Voksesmerter er den vanligste årsak til smerter i bena hos barn i alderen 2 til 12 år.

  • Sist endret: 10.07.2013
  • Sist revidert: 10.07.2013

Smertene kommer helst om kvelden eller om natten, og de varer 30 til 60 minutter.

Hva er voksesmerter?

Voksesmerter er kjennetegnet ved smerter i musklene i begge beina. Smertene lokaliseres gjerne fortil på lårene eller baktil på leggene. Smertene kommer ofte sent på dagen, oftest om kvelden eller de våkner om natten av smerter. De varer i 30-60 minutter før de går over av seg selv. Barnets aktivitet er som regel helt upåvirket, men smertene blir ofte verre etter dager med mye aktivitet og løping.

I ulike studier rapporteres en forekomst som spenner fra 3% til 50% - noe som gjenspeiler forskjeller i definisjon av tilstanden. Vi vet ikke akkurat hva det er som forårsaker smertene, men de er ufarlige og de angis å ramme så mange som 1 av 5 barn i Norge. Tilstanden ses hyppigst hos barn i alderen 3-12 år.

Debattregler

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Vokseverk

Vokseverk forekommer hos barn i alderen 3 til 12 år. Tilstanden er karakterisert ...

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.