• Sist revidert: 11.01.2011

Hva er den femte barnesykdom?

Femte barnesykdom, ansikt

Femte barnesykdom

Erythema infectiosum er en virussykdom med utslett, forårsaket av et parvovirus (B19). Sykdommen opptrer ofte som små epidemier, særlig vinter og vår. Den forekommer oftest hos barn i førskolealderen, men den kan ses hos personer i alle aldre. Tilstanden er svært vanlig.

Tid fra du smittes til sykdommen bryter ut, inkubasjonstiden, er 5-20 dager.

Sykdommen kalles gjerne femte barnesykdom fordi den er den femte av en gruppe barnesykdommer som noe tilbake i tiden var vanlig og der utslettene lignet hverandre. De andre fire barnesykdommene er meslinger, røde hunder, skarlagensfeber og den fjerde barnesykdom.

Debattregler

Relaterte artikler

Relaterte artikler

- Kjapt levert

Der Helsedirektoratet trenger tid for å oppdatere de nasjonale retningslinjer om ...

Mange vet for lite om faren ved parvovirusinfeksjon i svangerskapet

Den femte barnesykdom er en forholdsvis uskyldig barnesykdom, men om en gravid ...

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.