Tips en vennSkriv utTips oss
  • Publisert: 14.10.2009
  • Sist endret: 29.10.2009

Lyskestrekk kan oppstå som følge av muskel- og seneskader mot en rekke forskjellige muskler i lysken, det området av kroppen som forbinder kroppen, torso, med bena.

Den muskelen som oftest er skadet i lysken, er adductor longus-muskelen, en lang, trekantformet muskel på innsiden av låret. Denne muskelen har sitt utspring på blygdbenet, pubis, og fester seg til lårbenet, femur, og gjør det mulig å bevege bena sammen fra side til side.

Skader mot lyskemuskler kan inntre når disse musklene blir overstrukket som følge av rask aksellerasjon eller plutselig retningsendring. Symptomer på lyskeskade kan være smerte, hevelse i lysken, tap av styrke. Noen ganger høres en kneppelyd når skaden skjer.

Debattregler

Relaterte artikler

Relaterte artikler

ADHD

Attention deficit hyperactivity disorder, eller ADHD, er en vanlig forstyrrelse ...

Alderslangsynthet

Alderslangsynthet, presbyopi, er manglende evne til å fokusere på nære objekter....

Alzheimers sykdom

Den friske hjernen består av millioner av nerveceller som er forbundet med hverandre....

Amming

Det ytre brystet består av brystvorten og areola. Tuppen på brystvorten inneholder ...

Amyotrofisk lateralsklerose, ALS

Alle viljestyrte bevegelser i kroppen kontrolleres av hjernen....

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.