Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Det er alltid best å redusere vekten gjennom et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet.

  • Sist revidert: 15.02.2012

Hvis du er blant dem som har forsøkt, men som ikke klarer å gå ned i vekt ved egen hjelp, og der vekta gir helseproblemer, så kan kirurgi være et alternativ. Men både i Norge og i andre land er ekspertene enige om at operasjon for overvekt kun er aktuelt hos personer med alvorlig overvekt.

Ved slankeoperasjoner endres anatomien i fordøyelseskanalen din for å begrense mengden mat du kan spise og fordøye. Kirurgi kan på den måten gi et langvarig og vedvarende vekttap hvis du er egnet for et slikt inngrep. Men en slankeoperasjon er en stor operasjon som i betydelig grad vil påvirke din livsstil, som kan være risikabel og som gir bivirkninger. Og - ikke minst - du må for resten av livet følge bestemte kostholdsråd, og du bør være i regelmessig fysisk aktivitet.

Debattregler

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Gastrisk bypass, komplikasjoner

Komplikasjoner er ikke uvanlige etter gastrisk bypass operasjon....

Gastrisk bypass, livet etter

Gastrisk bypass er en slankeoperasjon som innebærer at magesekken kun rommer 30 ml....

Gastrisk bypass, mat etter introduksjonsfasen

Siden måltidene blir mindre og opptaket av næring fra tarmen reduseres, blir ...

Gastrisk bypass, tidlige kostråd

Etter en gastrisk bypass må kosten justeres i flere trinn. Du begynner med flytende ...

Gastrisk bypass, øk din fysiske aktivitet

For å oppnå målet om vektreduksjon holder det ikke bare å spise mindre, du må også ...

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.