UTGIVER AV

 

Jeg er helsepersonell

Opplevelsen av at noen vi er glade i dør, er kanskje det tøffeste og vanskeligste livet har å by på. Det er en port som lukkes, en mulighet som går tapt. Omstendighetene rundt dødsfallet kan være mange, men de kan vi ikke gjøre noe med. Alt vi kan gjøre er å førsøke å karre oss videre i livet – uten vår kjære.

  • Sist endret: 24.07.2011

Døden

Døden må vi alle møte før eller senere, og det skremmer oss. En viktig grunn til det er at vi ikke vet hva vi møter. Hva som kommer etter døden står vi alle fritt til å ha våre egne meninger om, for det dreier seg om tro. Fra et medisinsk synspunkt er det fravær av smerter og bekymringer – en evig søvn.

Hva kan man få med seg fra livet? Det er vel å ha levd et godt liv, og å bli savnet av de man forlater. Vi samler ikke på år, men på gode opplevelser. Sorgen er kjærlighetens pris. Savnet etter den avdøde er bare et bilde på hvor høyt elsket vedkommende var. Den som har gått bort lider ikke lenger noen nød, men savnet og smerten har vedkommende overlatt til oss. Å bli savnet og sørget over er kanskje det største beviset på at man har gjort noe riktig her i livet.