UTGIVER AV

 

Jeg er helsepersonell

brystkreft

Illustrasjonsfoto

De fleste kuler som oppdages i brystene, er ufarlige. Men oppdager du en ny kul som du er usikker på, bør du få den vurdert av lege.

  • Sist endret: 10.06.2013
  • Sist revidert: 10.06.2013

Symptomer og tegn som kan tyde på brystkreft

Brystkreft i de tidligste faser kan man verken se eller merke. Som regel oppdages brystkreften før den rekker å medføre noen symptomer eller plager, enten ved at den oppdages gjennom en rutineundersøkelse eller fordi du ved en tilfeldighet har kjent en klump i brystet. Funn av en kul i armhulen som ikke forsvinner, kan også være tegn på at noe er galt. Andre mulige symptomer kan være endringer med brystvorten eller forandringer i huden over brystene.

brystkreft

Utflod fra brystvortene er ganske vanlig, og er som regel ikke forbundet med kreft. Dersom kun det ene brystet produserer væske, at væsken er blodtilblandet eller blank og lettflytende er risikoen større for at det kan være brystkreft.

Andre mulige forandringer i brystet er rødhet/misfarging av brystet, endringer i brystets fasthet eller usymmetriske rynker eller søkk i huden. Disse forandringene kan være helt uskyldige, men de kan en sjelden gang skyldes kreft.