Varmeutslett kan være svært kløende og prikkende.

  • Sist endret: 20.01.2014
  • Sist revidert: 20.01.2014

Varmeutslett, miliaria, er ikke noe som bare forekommer hos spedbarn. Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, så forekommer varmeutslett hos opptil en tredel av voksne som lever i tropisk klima, og det kan sjenere enhver i varmt, fuktig vær.

Hva er varmeutslett?

Varmeutslett oppstår når svettekanalene blokkeres og svetten slipper ikke ut gjennom huden. Symptomene varierer fra overflatiske blemmer til dyp, røde klumper. Noen former for varmeutslett kan være svært kløende og prikkende.

I de fleste tilfeller forsvinner varmeutslettet av seg selv. Alvorlige former for varmeutslett kan behøve medisinsk hjelp, men den beste måten å lindre symptomene på er å kjøle ned huden og hindre svetting.

Debattregler

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.