smerte,mann, lege.jpg

Illustrasjonsfoto

  • Sist endret: 11.07.2013
  • Sist revidert: 11.07.2013

Hva er epididymitt?

Epididymitt er en betennelse i bitestikkelen. Den befinner seg ved øvre pol av testikkelen inne i pungen. Typiske symptomer ved akutt betennelse i bitestikkel er:

No title
  • Gradvis, over noen dager, økende tyngdefornemmelse og smerter i pungen. Smerten stråler ofte opp i magen. Hevelse og ømhet i den ene bitestikkelen
  • Frysninger og feber på mellom 39 og 40° C kan forekomme
  • Hos enkelte også svie i urinrøret og hyppig vannlating, og av og til utflod fra urinrøret

Tilstanden forekommer først og fremst etter puberteten. Det er ingen hyppig tilstand. Det er beregnet at det oppstår 1 tilfelle per 1000 gutter/menn per år.

Debattregler

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.