Gastroskopi er en undersøkelse av spiserøret, magesekken og tolvfingertarmen ved hjelp av et gastroskop.

  • Sist endret: 12.06.2014
  • Sist revidert: 12.06.2014

Hva er gastroskopi?

No title

Gastroskopi er en undersøkelse av spiserøret, magesekken og tolvfingertarmen ved hjelp av et gastroskop. Et gastroskop er en bøyelig slange som kan overføre fargebilder fra kroppens indre til en TV-skjerm.

Gastroskopi er en undersøkelse som foretas ofte og på de fleste sykehus. De fleste undersøkelsene blir gjort polikliniske, dvs. uten at du blir innlagt på sykehuset. Enkelte spesialister gjør undersøkelsen også i privatpraksis.

Debattregler

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Artroskopi

Artroskopi er både en diagnostisk undersøkelse og en operativ metode som brukes ...

Bronkoskopi

Bronkoskopi gjør det mulig å inspisere innsiden av luftrøret og bronkiene.

Cøliaki, utredning

Blodprøver kan ofte påvise antistoffer som slår ut ved cøliaki, men den sikreste ...

Koloskopi

Koloskopi er en undersøkelse av hele tykktarmen ved hjelp av et koloskop....

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.