• Sist endret: 15.07.2014
  • Sist revidert: 15.07.2014

Hva er livmorhalskreft

No title

Livmorhalsen ligger i den nedre delen av livmoren og forbinder skjede og livmor. Livmorhalsen er formet som en trang kanal. Overflatevevet i skjeden består av en celletype som heter plateepitel, mens det i livmoren er sylinderepitel. I livmorhalsen, ytterst i livmorhalskanalen er det en overgangssone mellom de to slimhinneformene, transformasjonssonen. I transformasjonssonen kan det oppstå livmorhalskreft.

Debattregler

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Livmorhalskreft og HPV

Informasjon basert på retningslinjer fra Kreftregisteret.

HPV-vaksine

HPV-vaksine anbefales til jenter og unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft ...

Celleforandringer

Celleforandringer kan være forstadier til kreft i livmorhalsen....

Celleforandringer skaper store bekymringer

Hvert år får 25 000 norske kvinner konstatert unormale celler eller forstadier ...

Celleprøve

Hva er celleprøve fra livmorhalsen? Prøvetaking fra livmorhalsen (portio og cervix) ...

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.