• Sist endret: 28.11.2013
  • Sist revidert: 28.11.2013

Hva er myomer i livmoren?

No title

Myomer eller muskelknuter er godartede svulster som utgår fra den glatte muskulaturen i livmoren (uterus). Det forekommer ofte flere myomer i samme livmor. Mindre myomer gir som regel ingen symptomer. Med økende størrelse av myomene øker sjansen for at de kan medføre plager.

I en ultralydstudie fant man myomer hos 4% av kvinner i alderen 20-30 år, 11-18% i alderen 30-40 år og hos 33% i alderen 40-60 år. Det er stort sprik i forekomst som rapporteres i ulike studier, og det angis forekomster fra 5% til 77% avhengig av hvilke kvinner som studeres og hvilken diagnostisk metode som brukes (f.eks. ultralyd).

Debattregler

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.