Lårhalsbrudd rammer først og fremst eldre mennesker og klart hyppigere kvinner enn menn. For de aller fleste er behandlingen operasjon.

  • Sist endret: 13.06.2014

Lårhalsen

No title

Lårbeinet (femur) består av leddhodet, lårhalsen, trokanterområdet, skaftet og kondylene i kneleddet. Leddhodet (caput) er kuleformet og ligger inne i en halvmåneformet leddskål i hoftebeinet (hofteskålen eller acetabulum). Lårbeinet har en vinklet form. Fra hofteskålen i bekkenbeinet går lårbeinet skrått utover ca. 10 cm før det vinkles rett nedover. Partiet fra leddhodet og til der lårbeinet vinkles nedover, er lårhalsen. Vinkelområdet kalles trokanter

Debattregler

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Brystkreftoperert, rettigheter

Etter en brystkreftoperasjon har du behov for flere hjelpetiltak.

Brystproteser

Folketrygden yter stønad til dekning av utgifter til anskaffelse, vedlikehold og ...

Beinbrudd I

Skjelettet består av 206 ben og gir støtte, tillater bevegelser og beskytter kroppens indre organer....

Beinbrudd II

Skjelettet består av 206 ben og gir støtte, tillater bevegelser og beskytter kroppens indre organer....

Hofteprotese, implantater

Årlig utføres 6.500 hofteoperasjoner i Norge og 5.500 av disse er førstegangsoperasjoner....

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.