forkjølet,syk.jpg

Illustrasjonsfoto

Kronisk bihulebetennelse er en tilstand med vedvarende betennelse og hyppige infeksjoner i neseslimhinnen og bihulene. Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans.

  • Sist endret: 17.04.2014

Hva er bihulene?

Bihulene er hule luftlommer i ansiktsbena og hodeskallen. Vi skiller mellom kjeve-bihulene, panne-bihulene, og et par mindre bihuler som befinner seg ved neseroten (se figuren). Bihulene er kledd med et tynt slimhinnelag som normalt produserer en liten mengde slim som holder bihulene friske og fuktige. Bihulene er forbundet med nesehulen, og alle bihulene har en liten åpning ut til nesehulrommet. Ved infeksjoner i nese og bihuler hovner slimhinnen opp, slimet blir tykkere og seigere, og det er en risiko for blokkering av bihulene slik at de ikke kan dreneres. Blokkering gir økt trykk inne i bihulene, noe som utløser smerte.

Debattregler

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Bihulebetennelse

Ved normalt åndedrett passerer luften gjennom nesen og ned i lungene....

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.