• Sist endret: 10.11.2011
  • Sist revidert: 10.11.2011

Hva er sialadenitt?

Sialoadenitt (UL)

Sialadenitt er den medisinske betegnelsen på infeksjon i en spyttkjertel. Infeksjonen er vanligvis forårsaket av bakterier.

Vi har tre viktige spyttkjertler. Den største (glandulaparotis) ligger ved kjevevinkelen rett foran øret. De to andre (gl.submandibularis og gl.sublingualis ) ligger under nedre kjevebein. Dersom man får infeksjon i en av disse, vil man merke at det blir ømt i ett eller flere av disse områdene.

Debattregler

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.