step aerobic

Aerobic er en type kondisjonstrening

Å trene kondisjon øker forbrenningen din betydelig, styrker hjertet og gir et utall helsefordeler.

  • Sist endret: 01.12.2009

Kondisjonstrening er trening som dreier seg om kroppens evne til å opprettholde relativt hardt arbeid over lengre tid. Utholdenhetstrening dreier seg om det samme, og dette er i hovedsak aerobe prosesser. En eller annen form for kondisjonstrening er en uerstattelig del av en sunn livsstil.

Trener hjertet

Aerobe prosesser betyr "med luft". Dette er en prosess som frigjør energi ved hjelp av oksygen som vi får fra luften vi puster inn. Det er musklene som trenger oksygen for å kunne holde ut over lengre tid. Når du trener kondisjon eller utholdenhet, tvinger du lungene og hjertet til å jobbe hardere for å få ut nok oksygen til vevene i kroppen. Eller sagt på en annen måte: det er hjertets evne til å pumpe blod med oksygen ut i kroppen som avgjør hvor utholdende vi er. Siden hjertet er en muskel, er dette en evne som kan trenes opp. Hjertet vil med slik trening etterhvert klare å pumpe ut mer blod per hjerteslag. I tillegg utvikler vi de minste blodårene i kroppen. Disse blodårene (kapillærene) er viktige for å få en mer effektiv tilførsel av oksygen til musklene.

Debattregler

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Energiforbruk og trening

Hva skjer i kroppen din når du jogger eller sykler rundt på stier eller veier?

Fysisk aktivitet for eldre - Du blir aldri for gammel til å trene

Det er aldri for sent å begynne å trene. Tvert i mot. For mange eldre vil ...

Kom i gang med løping/jogging

Løping og jogging er en av de vanligste treningsformene vi har, og det er ikke uten grunn....

Muskelarbeid

Muskelceller kan arbeide med moderat intensitet og tilstrekkelig tilførsel av ...

Orientering

Er du glad i å ferdes i skog og mark, er orientering sporten for deg....

NHI.no - Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

©2011 Norsk Helseinformatikk AS. Alle rettigheter er reservert. All informasjon på NHI.no er laget for å gi deg generell kunnskap og er ingen erstatning for innhenting av medisinsk råd eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Vi tillater ikke reklame for behandlere/ behandlingsmetoder i kommentarfeltene. Alle slike innlegg vil bli slettet.