Intervju

Roar Strand var topptrent- ble likevel hjertesyk

Roar Strand fikk en skriftlig erklæring fra legen om at brystsmertene hadde psykisk årsak og var klar til å dra hjem. Dagen etter ble han operert.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Roar Strand (47) startet fotballkarrieren i 1989, og la opp i 2010. Hele karrieren, bortsett fra én sesong, spilte han for Rosenborg. Strand er Norges mestvinnende fotballspiller, og den eneste som har spilt toppfotball i fire forskjellige tiår.

I november 2010 ble han hedret med egen avskjedskamp på Lerkendal. De siste årene av karrieren trente han hardere enn noensinne.

- Jeg måtte trene mer for å henge med. Likevel ble formen verre. Jeg følte at jeg ikke fikk nok luft, jeg hadde lite energi og var sliten og trøtt, sier Strand.

Satt på knærne og hostet etter trening

Kort tid etter avskjedskampen på Lerkendal skulle han inn til utredning for lungeproblemer, men dit kom han aldri. 

- I ettertid er det skummelt å tenke på hvor hardt jeg presset meg selv i den perioden. Jeg satt ofte på knærne og hostet etter en treningsøkt. Til slutt var jeg så sliten at jeg ikke klarte mer, sier Strand.

Han var inne til gastroskopi for å finne ut om det var noe galt med magen som var årsaken til plagene, men undersøkelsen fant ingenting unormalt.

Neste side