Intervju

Når tøffe jenter blir redde for å dø

Randi Fjeldstad har alltid vært tøff. En sterk og positiv dame som struttet av selvtillit. Som tenkte at hypokondere, det var rare folk. Så ble hun selv redd.

Da Randi Fjeldstad (39) fikk datteren Ingeborg for fem år siden, var hun overlykkelig. Hun hadde aldri klart å forestille seg hvor fantastisk det var å få barn. En bekjent av henne fikk barn et halvt år tidligere. Hun fikk brystkreft og døde etter få måneder. Fjeldstad, som tidligere hadde reist verden rundt og ble regnet som en skikkelig tøffing, ble redd.
- Jeg tenkte mye på den sorgen hun hadde. At hun nettopp hadde fått oppleve det mest fantastiske man kan oppleve, for så å dø, forteller Fjeldstad.

Livet på konto

Randi Fjeldstad ble mer og mer opptatt av å holde seg frisk. Hun klemte og kjente mye på kroppen og leste alt som stod om kreft i avisene.
- Det var akkurat som å ha livet på konto, uten mulighet til å ta det ut. For meg var det bare kreft, jeg var veldig kreftorientert. Det er noe med skrekken over å få en slik melding. Marerittet med å få tid til å tenke alle de ekle tankene. Hvem skal ta over barnet mitt? Mannen min? Huset mitt?

Neste side