Intervju

Svært syk etter flåttbitt

Etter gjentatte antibiotikabehandlinger, er livet nesten normalt igjen, for Preben Rynnig Myrvoll.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- I dag er jeg relativt frisk, sier Preben Rynning Myrvoll fra Oslo.

Dette er ingen sytehistorie. Men når en liten krabat på noen få millimeter finner seg et egnet sted på huden, setter seg fast og sikrer seg et måltid blod, kan det få fatale konsekvenser. Flåttbittet til Myrvoll skjedde for to år siden på hytta ved Tønsberg. Han ble svært syk, måtte selv kjempe for å få nødvendig hjelp, og er i dag noenlunde frisk – og fornøyd med livet tross alt.

Historien handler om at veien fram til et bra liv i dag var usedvanlig kronglete, men dessverre ikke ulikt andres historier i samme situasjon.

Ingen sikre symptomer

Da 40-åringen ble bitt av flått for to år siden, lot de klassiske hudmanifestasjonene med røde ringer rundt bittstedet vente på seg. I stedet ble det en betennelse i bittstedet, en byll, som et slags kraftig vepsestikk.

Men siden de sikre tegnene på Borreliose uteble, fikk Myrvoll beskjed fra legen sin om å vente og se om andre symptomer dukket opp.

Det tok ikke lang tid. Etter en stund begynte han å føle seg dårlig og fikk vondt rundt bittstedet. Det ble ikke påvist Borreliose gjennom blodprøver, men Myrvoll fikk likevel en femdagers antibiotikakur.

- Jeg har alltid trent mye, og har helt fram til jeg ble bitt av flåtten alltid vært hundre prosent frisk, sier Myrvoll. Han er sivilingeniør i hovedstaden, har kone, barn og har levd et sosialt og veldig aktivt liv med løping og ski. Men så kom dette lille bittet og satte kroppen ut av spill.

Neste side