Video

Brystforstørrelse - animasjon

En kvinnes bryst består for det meste av fettvev og brystkjertler. Brystkjertlene dreneres til melkeganger som fører frem til brystvorten. Brystvorten er omgitt av en pigmentert ring som vi kaller areola.

Kvinner som føler seg ukomfortable med størrelse, form eller posisjon på sine bryster, ønsker i noen tilfeller å få utført brystplastikk med innsetting av brystimplantat. Brystimplantater kommer i mange størrelser, og de fylles vanligvis med enten saltvann eller silikongel. Saltvannsimplantater brukes mest.

Brystforstørrelse med saltvannsimplantat krever bare et lite snitt enten under brystet, langs kanten av areola eller i armhulen. Implantatene består av tomme silikonsekker som settes inn gjennom snittet i huden og posisjoneres enten under brystmuskelen eller mellom muskelen og det eksisterende brystvevet. Sekkene fylles så med saltvannsoppløsning ved hjelp av en sprøyte og sprøytespiss.

Etter en kort periode med noe hevelse og ømhet, blir snittlinjen mindre tydelig og brystene antar en mer naturlig form. Som ved alle operasjoner er det alltid en risiko for komplikasjoner forbundet med inngrepet, noe som bør diskuteres med legen før en eventuell operasjon.

Vil du vite mer?