Video

Brystreduksjon - animasjon

En kvinnes bryst består for det meste av fettvev og brystkjertler. Brystkjertlene dreneres til melkeganger som fører frem til brystvorten. Brystvorten er omgitt av en pigmentert ring som vi kaller areola.

En kvinne kan be om brystreduksjon hvis hun har tunge, hengende bryster; bryster som er for store i forhold til kroppen hennes; rygg, nakke og skuldersmerter som følge av vekten av brystene; kronisk hudirritasjon under brystene; dype spor fra stroppene på bh’en over skuldrene; eller det ene brystet er merkbart større enn det andre.

Den vanligste metoden for å redusere brystene innebærer å lage flere snitt. Først lages et snitt over og rundt areola. Så lages snitt under og til sidene for areola og langs omslagsfolden under brystet slik at overflødig hud og fettvev kan fjernes.

Så reduseres areola i størrelse og flyttes sammen med brystvorten til en høyere posisjon, vanligvis uten å kutte i festet til det underliggende vevet. Til slutt sys huden på nedre del av brystet sammen for å gi brystet sin nye kontur.

Etter en periode med noe bloduttredelser og hevelse, vil snittlinjene blekne og brystene antar en mer naturlig form. Etter en brystreduksjon opplever mange kvinner mindre ubehag, økte muligheter for å variere klesstilen og de kan i høyere grad delta i fysiske aktiviteter. Inngrepet er forbundet med flere mulige komplikasjoner, noe som bør diskuteres med legen før operasjonen.

Vil du vite mer?