Video

Løfting av bryst - animasjon

En kvinnes bryst består for det meste av fettvev og brystkjertler. Brystkjertlene dreneres til melkeganger som fører frem til brystvorten. Brystvorten er omgitt av en pigmentert ring som vi kaller areola.

En kvinne kan ønske brystløfting dersom hun har bryst av passende størrelse, men som henger lavt, mangler fasthet eller har brystvorter som peker nedover. Antallet og lengden på de kirurgiske snittene ved brystløfting (mastopexy) varierer i forhold til størrelsen og formen på brystene, og posisjonen brystvortene har før operasjonen. I noen tilfeller anlegges et snitt ovenfor areola og brystvorten, og areola flyttes til en høyere posisjon, hvorved brystet løftes og vendes mer oppover.

Ved mer omfattende brystløftinngrep kan det behøves flere snitt. For eksempel kan et snitt legges over og rundt areola. Dernest lages snitt under eller til sidene for areola og langs omslagsfolden under brystet slik at overflødig hud og fettvev kan fjernes.

Areola flyttes så sammen med brystvorten til en høyere posisjon, vanligvis uten å kutte festet til underliggende vev. Til slutt sys huden på nedre del av brystet sammen slik at brystet løftes og antar sin nye kontur.

Etter en periode med bloduttredelser og hevelse vil snittlinjene blekne og brystene antar en mer naturlig form. Inngrepet er forbundet med flere mulige komplikasjoner, noe som bør diskuteres med legen før operasjonen.

Vil du vite mer?