Video

Mikropeel - animasjon

Huden er kroppens største organ. Den har mange funksjoner som å beskytte kroppen mot infeksjon, regulere kroppstemperaturen og væskebalansen. Tross sin elastisitet, kan huden skades av hormonendringer, eksponering for miljøfaktorer og aldring. Hvis hudens utseende og konsistens er blitt påvirket av disse faktorene, så kan en 15-20 minutters tre-trinns-prosedyre kalt mikropeel være til hjelp.

Under første trinn av mikropeel-prosessen brukes enten fysisk skraping eller en enzymoppløsning til å fjerne døde hudceller og annet avfall fra hudoverflaten. Deretter påføres en 15-30% glykol- eller melkesyre-oppløsning på huden som blir værende på huden i fra 15 sekunder til 2 minutter. Oppløsningen hjelper til å ytterligere rengjøre huden og fjerne avfall som måtte befinne seg nede i porene.

Til slutt behandles huden med en vattpinne dyppet i flytende karbondioksyd. Den nedkjølte vattpinnen beveges over huden i jevne, sirkulære bevegelser. Kulden fryser og fjerner et mikrotynt cellelag fra hudoverflaten.

En mikropeel-behandling vil kunne bedre utseende og hudfølelse, jevne ut farge- og konsistensendringer og dempe rynker. Flere behandlinger kan behøves for å oppnå ønsket resultat. Det er flere mulige komplikasjoner forbundet med denne prosedyren som bør diskuteres med legen før inngrepet.

Vil du vite mer?