Video

Probiotika

Magetarmkanalen din, inklusive magesekken og tarmene, inneholder mange ørsmå mikroorganismer. Noen av disse mikroorganismene er ”snille” bakterier som hjelper kroppen din å fordøye og absorbere mat og beskytte mot sykdom. Men fordøyelseskanalen kan også inneholde ”slemme” bakterier som kan forårsake ubehag i tarmene og ha negative virkninger på fordøyelsen.

Dessverre kan perioder med stress eller sykdom eller bruk av visse medikamenter minske mengden gode bakterier i kroppen. Når antallet snille bakterier minsker, er de ikke lenger i stand til å kontrollere veksten av de slemme bakteriene som allerede befinner seg i fordøyelsessystemet eller kommer inn i kroppen din når du spiser. Når de slemme organismene øker i antall, kan de forårsake oppfyllthet, oppblåsthet, magekramper og diaré, som i sin tur kan påvirke din evne til å ta opp næringsstoffer, og på den måten øke din risiko for sykdom.

Det finnes produkter på markedet i dag som inneholder visse typer ”gode” bakterier, eller såkalte probiotika. Å ta slike tilskudd kan bidra til å opprettholde en sunn balanse mellom mikroorganismene i tarmen og på den måten lette fordøyelsen og hindre ubehag som følge av forstyrrelser i tarmen.

Vil du vite mer?