Video

Komplikasjoner til ryggkirurgi

Det er risiko for komplikasjoner ved ethvert kirurgisk inngrep. Et inngrep som utføres nær ryggen, er en utfordrende prosedyre der både mekaniske og biologiske komplikasjoner kan inntre med ulik hyppighet og alvorlighetsgrad.

Et vanlig problem som kan oppstå etter kirurgi, er årebetennelse, tromboflebitt. Dette er en tilstand der en vene blir betent som følge av en blodpropp, irritasjon fra en venflon eller infeksjon nær en vene. Dette fører vanligvis til ømhet og ubehag i vevet som omgir den rammede venen.

Komplikasjoner fra lungene kan også oppstå etter kirurgi. Disse problemene kan skyldes narkosemidlene eller oppstå som følge av langvarig sengeleie som kan føre til unormal pust og infeksjon.

På sikt kan kirurgisk implanterte metallskruer, staver eller plater brekke eller forflytte seg. Det kan være smertefullt og kreve ny kirurgi for å erstatte eller reparere det skadete utstyret.

Andre komplikasjoner kan være: Infeksjon, forflytning av implantat, vedvarende smerte, seksuell dysfunksjon, overgangssyndrom, falskt ledd (pseudartrose), ryggmargsskade.

Vil du vite mer?