Video

Rygginjeksjoner

Når pasienter lider av kroniske og sterke ryggsmerter, kan visse typer medikamenter sprøytes inn, injiseres, i det smertefulle området i ryggen i håp om at det kan ha en diagnostisk og/eller terapeutisk effekt.

Rygginjeksjoner kan settes på ulike steder langs ryggen. Noen injeksjoner brukes til å lindre sterke ryggsmerter. Andre typer injeksjoner gis for å lokalisere kilden til ryggsmerten eller kilden til ryggskaden.

Slike rygginjeksjoner kalles ”spinal blokade”. De kan bli sprøytet inn i strukturer i ryggen som epiduralrommet, mellomvirvelskiven, nerveroten eller fasettleddet. Under prosedyren injiseres bedøvelsesmidlet på spesifikke steder for å lindre smerten. Ofte gis også et steroid for å dempe hevelse og betennelse.

Når medisinen er sprøytet inn, kan den forflytte seg fritt langs spinalkanalen som dekker nerverøttene og overflaten på fasettleddene. Det kan oppstå nummenhet og smertelindring. Hvis smerten reduseres merkbart, vet legen med sikkerhet at området for skaden er blitt funnet.

Vil du vite mer?