Video

Tennisalbue

Skjelettsystemet er kroppens reisverk. Det gir kroppen form, beskytter indre organer og tillater bevegelser. Bevegelse oppstår gjennom et samspill mellom ben, muskler, sener og leddbånd. Brått oppståtte skader eller langvarig overbelastning kan imidlertid skade senene som fester musklene til bena.

Et eksempel på dette, og en vanlig skade, rammer senen som fester strekkemusklene (extensor carpi radialis-musklene) på nedre underarm til den benete kulen, epikondylen, på utsiden av albuen. Fordi denne muskelgruppen brukes til å trekke hånden bakover, som ved en ”backhand” i tennis, kalles denne skaden ofte for ”tennisalbue”.

De gjentatte bevegelsene som kreves under tennisspilling, så vel som ved maling eller mange andre gjøremål, belaster denne senen og forårsaker små rifter. Inflammasjon eller senebetennelse kan oppstå og vil ledsages av sårhet eller smerte på utsiden av albuen. Behandling av tennisalbue innebærer som regel hvile og immobilisering av armen. En støttebandasjet kan også være nyttig fordi det hindrer bruk av albuen.

Vil du vite mer?