Annonsørinnhold levert av 

 Annonsørartikkel

Nytt reseptfritt legemiddel mot urinveisinfeksjon

Hvert år behandler én av ti norske kvinner urinveisinfeksjon/ukomplisert cystitt med antibiotika. Nå finnes det et reseptfritt alternativ.

Nær halvparten av kvinner i alderen 18 til 24 år har hatt urinveisinfeksjon (UVI) minst én gang det siste året. I aldersgruppen 25 til 34 år er andelen 39%.1 De fleste kvinner kjenner altså godt til symptomene på urinveisinfeksjon, som svie/smerter ved vannlating, hyppig vannlating og økt vannlatingstrang.

Blant kvinner i aldersgruppen 18-44 år foreller 41% at de behandler med antibiotika, mens hele 66% av kvinnene over 45 år gjør det samme. Samtidig sier 44% av alle kvinner at de er skeptiske til bruk av antibiotika ved urinveisinfeksjon, og mange behandler plagene selv – eller venter til infeksjonen går over av seg selv.1

Det har til nå vært få gode reseptfrie alternativer for lindring av disse symptomene.

Ny, reseptfri behandling

Cysticina er et plantebasert legemiddel basert på lang brukstradisjon for lindring av milde symptomer på UVI.2 Cysticina er det første reseptfrie legemiddelet mot UVI, og ble lansert i februar i år. Cysticina brukes til lindring av symptomer ved milde, tilbakevendende nedre urinveisinfeksjoner, som svie ved vannlating og/eller hyppig vannlating hos kvinner.

Cysticina virker ved å skylle ut bakterier fra urinblæren og urinrør, sammen med rikelig inntak av væske.

Symptomene på milde, tilbakevendende nedre urinveisinfeksjoner er så typiske at de aller fleste som har hatt det vil være i stand til å stille diagnosen selv. Cysticina skal bare brukes etter at alvorlige tilstander har blitt utelukket av en lege.

Les mer om Cysticina her

Hvorfor behandle med Cysticina?

  • Omtrent 3,5% av alle henvendelser i allmennpraksis gjelder urinveisinfeksjoner.1 Mange pasienter som har hatt urinveisinfeksjoner tidligere kan nå bruke Cysticina uten å oppsøke lege.
  • Pasienter med milde symptomer på nedre UVI og som av forskjellige grunner ikke ønsker å bruke antibiotika har nå et alternativ.

Om Cysticina:

  • Reseptfritt legemiddel for lindring av symptomer ved milde, tilbakevendende, nedre urinveisinfeksjoner hos kvinner over 18 år.
  • Norges første reseptfrie legemiddel av sitt slag, nå tilgjengelig på apotek.
  • Tradisjonelt, plantebasert legemiddel.
  • Brukes bare etter at alvorlige tilstander har blitt utelukket av en lege.

Her kan du kjøpe Cysticina

Forsiktighetsregler:

Tilstrekkelig væskeinntak er nødvendig under behandlingen. Brukes ikke ved tilstander med redusert væskeinntak, eller ved overfølsomhet for innholdsstoffene. Kontakt lege dersom ikke symptomene avtar etter 4 dager eller forverres under bruk. Skal ikke brukes i mer enn 2 uker. Bruk av Cysticina hos barn og ungdom under 18 år er ikke anbefalt. Skal ikke brukes av gravide og ammende på grunn av utilstrekkelig data.

Les mer om Cysticina i Felleskatalogen.

Referanser

1. Respons analyse, Omnibus 2020

2. Cysticina preparatomtale: https://www.legemiddelsok.no/_layouts/15/Preparatomtaler/Spc/16-11030.pdf

 

NO-CYST-2201-001

Dette innholdet er ikke laget av NHIs redaksjon. NHI er opptatt av at skillet mellom redaksjonelt innhold og annonsørinnhold skal være tydelig gjennom god merking. Om du opplever at dette ikke stemmer, ta gjerne kontakt med oss.