Annonsørinnhold levert av 

 Annonsørartikkel

Ny nesespray kan forebygge forkjølelse

Både voksne og barn må holde seg hjemme flere ganger i løpet av året på grunn av forkjølelse. Virussykdommen har hittil ikke hatt noen effektiv behandling, men med Viiral kan du nå forebygge forkjølelse og virussmitte, helt reseptfritt.

Hele befolkningen vil på et tidspunkt i løpet av året rammes av forkjølelse. Barn har langt flere forkjølelser enn voksne, og er syke mellom 7-9 ganger per år.

Vanlig forkjølelse er representert ved høyt korttids sykefravær og stor smittefare. Forkjølelse er en luftveisinfeksjon som forårsakes av virus. Viiral er utviklet for å hindre viruset i å feste seg på cellene på slimhinnene i nese, munn og svelg. Ved bruk av neuraminsyre, som blant annet finnes i sjøpølse og morsmelk, har Viiral utviklet en nesespray som skal holde deg frisk hele året.

Hva er Viiral?

Viiral er en ny nesespray basert på neuraminsyre i vannløsning med 0,9% natriumklorid. Neuraminsyre i Viiral kommer under varemerket sinalin™, hvor sprayflasken inneholder 1,1mg/ml sinalin. Nesesprayen har lang holdbarhet, er utviklet i Norge og brukes for å forebygge eller lindre forkjølelsessymptomer. Viiral fukter slimhinnene i nesen og opprettholder kroppens egen forsvarsmekanisme.

Forebygging er viktig

Selv om man kommer langt med god håndhygiene er det vanskelig å unngå forkjølelsessmitte. Oppholder du deg i store folkemengder, er på reise eller tilbringer mye tid med små barn, er faren stor for å bli smittet. Viiral er utviklet for å redusere smittefaren av forkjølelsesvirus. Det vanligste forkjølelsesviruset, rhinovirus, vil med Viiral ha mindre sannsynlighet for å feste seg på cellene i slimhinnene, og dermed ikke kunne bryte ut som en sykdom i kroppen.

Hvordan det virker

Viiral virker ved å danne en barriere på slimhinnene i nese, munn og svelg og skal forhindre at virus trenger seg gjennom celleveggen. Viiral tilfører neuraminsyre som en beskyttende barriere mellom celleoverflaten og viruset. Viruset bruker cellenes eget maskineri for å reprodusere seg selv.

For at virus skal kunne slå ut i kroppen må det bryte gjennom celleveggen og feste seg på cellene våre. På denne måten dannes en infeksjon som gjør at du blir syk i en kortere periode. Plager forbundet med luftveisinfeksjoner og allment vanlige sykdomstilstander representerer nesten 20 prosent av det meldte sykefraværet i Norge ifølge tall fra NAV.

Forskningsresultater

Neuraminsyre er bundet til komplekse karbohydrater, proteiner og fettstoffer i celleoverflaten, og virker som et mottaksapparat for blant annet forkjølelsesvirus. Å legge neuraminsyre på overflaten kan redusere virusmengden som får trenge seg inn gjennom celleoverflaten. Virusinfeksjoner som ikke behandles kan føre til en bakteriell infeksjon med alvorlige plager.

viiral-pdf-ss.png

Dokumentert effekt

Viiral er et forebyggende produkt som har dokumentert effekt. Gjennom en placebokontrollert, dobbelblindet studie er Viiral testet i omgivelser med høy smittefare. I en periode på fire uker er kabinansatte i et anerkjent flyselskap testet. Kabinansatte er utsatt for smittefare daglig, men i løpet av studien ble sykefraværet redusert med 57 prosent. Studiens resultater viser at Viiral har en dokumentert effekt og reduserer sannsynligheten for virussmitte.

Hvordan det brukes

Viiral brukes gjennom hele året for å bistå kroppens eget immunforsvar. Produktet har ingen kjente bivirkninger eller allergier, og brukes for å forebygge forkjølelse.

Barn fra 2-12 år: 1-2 spray i hvert nesebor 2 ganger i døgnet. Barn over 12 år og voksne: 2 spray i hvert nesebor 2 ganger i døgnet. Les pakningsvedlegget før bruk. Nesesprayen skal ikke brukes av gravide eller ammende, og bør ikke brukes i mer enn fire uker av gangen. Viiral fås kjøpt i Apotek 1.

Besøk Viiral her: viiral.no

Dette innholdet er ikke laget av NHIs redaksjon. NHI er opptatt av at skillet mellom redaksjonelt innhold og annonsørinnhold skal være tydelig gjennom god merking. Om du opplever at dette ikke stemmer, ta gjerne kontakt med oss.