Annonsørinnhold levert av 

 Annonsørartikkel

Digital hjelp for lettere psykiske plager

De som har mild eller moderat depresjon kan nå ta i bruk gode digitale selvhjelpsprogrammer som er godkjent av norske fagmiljøer.

Korona-situasjonen har gitt mange en mer utfordrende hverdag. Mange står nå plutselig uten jobb eller er i en krevende økonomisk situasjon. De som opplever psykiske helseutfordringer kan nå besøke https://minhelse.helsenorge.no/verktoy med pc eller smarttelefon og velge mellom to selvhjelpsprogrammer som nå er blitt tilgjengelige for alle:

 

Co-mestring

Co-mestring (Link til side) er for de som opplever økt stress og uro i forbindelse med korona-pandemien. Man lærer om milde til moderate psykiske reaksjoner på korona og får kunnskap og verktøy for å håndtere dette. Brukerne vil få daglige tekster og øvelser som du kan bruke for å håndtere hverdagen.

Programmet kommer fra det annerkjente miljøet som står bak eMeistring i Helse Bergen.

 

Ifightdepression

Ifightdepression (Link til side) er utviklet av European Alliance Against Depression og godkjent av Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging. Ifightdepression gir nyttige strategier for å fremmer god psykisk helse, informasjon om hvor og hvordan man får hjelp for depresjon og hvordan man kan hjelpe andre.

I verktøyet ligger også en selvtest (PHQ-9) som brukerne selv kan benytte for å kartlegge eventuelle symptomer på depresjon.

 

Verktøyene som ligger på Helsenorge er vurdert i forhold til personvern og datasikkerhet, og vurdert som trygge.

Dette innholdet er ikke laget av NHIs redaksjon. NHI er opptatt av at skillet mellom redaksjonelt innhold og annonsørinnhold skal være tydelig gjennom god merking. Om du opplever at dette ikke stemmer, ta gjerne kontakt med oss.