Annonsørinnhold

Produsert av
Tilbake til NHI.no

Annonsørinnhold

Produsert av: MSD

Spørreundersøkelse om Diabetes

Vi inviterer deg til å være med på en spørreundersøkelse om diabetes. Ved å ta denne kunnskapstesten på NHI.no kan du lære deg mer om diabetes og dens behandling. Spørreundersøkelsen er rettet mot fire ulike grupper.

Vi kommer til å be deg velge den gruppen som passer best for deg, men først trenger vi litt kort info om deg. Alle svarene er anonyme, og det tar ca. 10 minutter å gjennomføre testen.

Les våre brukervilkår og våre personvernprinsipper.

Det finnes to hovedtyper, type 1 og type 2-diabetes. Begge typene har sitt utspring i hormonet insulin, som er det sentrale hormonet i reguleringen av sukkeromsetningen i kroppen.

Type 1-diabetes skyldes en feil i kroppens bukspyttkjertel, slik at kroppen ikke produserer insulin. Type 2-diabetes skyldes for lav insulinproduksjon eller nedsatt virkning av insulin. Forklaringen på type 2-diabetes er ofte at det dreier seg om personer som over lang tid har hatt et usunt kosthold med for høyt inntak av sukker og fett.

Det anslås at totalt 265.000 personer har diabetes mellitus i Norge. Av disse har ca. 25.000 type 1-diabetes. I tillegg antas det at ca. 250.000 personer har nedsatt glukosetoleranse og er i betydelig risiko for å utvikle type 2-diabetes.

Ta vår spørreundersøkelse, og finn ut hva du vet!

 Referanser:

  1. Nasjonal faglig retningslinje for diabetes: https://helsedirektoratet.no/retningslinjer/diabetes (19.06.2016)

Dette innholdet er ikke laget av NHI.no sin redaksjon, men annonseavdelingen til NHI. NHI er opptatt av at skillet mellom redaksjonelt innhold og annonsørinnhold skal være tydelig gjennom god merking. Om du opplever at dette ikke stemmer, ta gjerne kontakt med kontakt@nhi.no.