Annonse fra 

 Annonsørartikkel     Kun for helsepersonell

EKG-TOLKNING: Her er overlegens beste tips

Synes du det kan være vanskelig å tolke EKG? Vegard Vavik, overlege på takyarytmiseksjonen ved Haukeland Sykehus, frisker opp kunnskapene dine med et lynkurs.

EKG-kompetanse er ferskvare, og for allmennleger kan EKG-tolkning være en utfordring. Å holde et trent øye ved like krever en mengdetrening man ikke får i hverdagen, og resultatet er at mange opplever å ikke stole på egne kunnskaper.

For eksempel er de sjeldne iskemiene greie å gjenkjenne, men hvordan plukker du opp de langt vanligere ventrikulære og supraventrikulære ekstrasystolene (VES og SVES)?

Månedens EKG er en faglig og praktisk videoserie med EKG-tolkninger veiledet av kardiolog Vegard Vavik og spesialist i allmennmedisin Stig-André Normann. I videoserien får du oppfriskning av det du har glemt – og det du kanskje ikke visste.

Månedens EKG er praktisk rettet, og tar opp mangt du burde kunne om EKG, iskemi/infarkt og rytmeforstyrrelser. Vavik og Normann viser med eksempler kjennetegn, årsaker, og hva du bør gjøre ved de ulike funnene.


Klikk her for flere videoer!

 

Se nå - bli med å tolke månedens EKG

En 12 år gammel gutt er plaget av hjertebank under aktivitet. Hvilken diagnose kan det være?

En ung mann oppsøker legevakten med diffuse brystsmerter, hvordan ser mannens EKG ut?


Vil du sikre at du får mest mulig informasjon ut av en EKG-undersøkelse?

Hold deg oppdatert her!

 

PP-UNP-NOR-0577

Dette innholdet er ikke laget av NHIs redaksjon. NHI er opptatt av at skillet mellom redaksjonelt innhold og annonsørinnhold skal være tydelig gjennom god merking. Om du opplever at dette ikke stemmer, ta gjerne kontakt med oss.