Familie

NHI anbefaler

Familie

Barns seksualitet

Barn må få lov til å ha hemmeligheter, leke nakne og utforske sin egen kropp. En åpen og ærlig dialog i hjemmet vil også gi barnet den plattformen det trenger for å senere våge å snakke om, og stille spørsmål om sex og seksualitet.
Familie

Får barnet nok søvn?

Søvn er viktig for at barn skal utvikle seg og bruke evnene sine best mulig.
Familie

Bekkenplager i svangerskapet

Er du gravid og har vondt i bekkenet, er du ikke alene. Halvparten av alle gravide kvinner har bekkenplager, og mange er usikre på hvor mye aktivitet de tåler.

Symptomer

Opplever du smerter og lurer på hva det kan skyldes? Prøv symptomsjekkeren og se om du bør oppsøke lege.

Gå til symptomsjekkeren 

Sykdommer

Her kan du søke i vårt oppslagsverk som inneholder 2187 sykdommer.

Gå til alle sykdommer 

Nyheter

Familie

Nesten en av ti kvinner har smerter under samleie

Britiske forskere har undersøkt hvor mange kvinner som har smerter under samleie - og hva som kan være årsaken til plagene.
Familie

Mener delt omsorg er barnets beste

At delt omsorg er best for barnet, er det delte meninger om. En svensk studie konkluderer med at barn som bor like mye hos begge foreldrene etter en skilsmisse, har det tilnærmet like bra som de som bor under samme tak med begge foreldrene.
Familie

Fars betydning for barnets adferd

En ny studie publisert i BMJ Open har undersøkt hva fars engasjement i småbarnslivet kan bety for barna senere i livet.
Familie

Barnet har smerter - men ingen vet hvorfor

Det er ikke alltid det finnes en medisinsk forklaring på hvorfor et barn har vondt. Langvarige medisinske uavklarte tilstander, eller psykosomatiske plager, rammer ofte pliktoppfyllende og samvittighetsfulle barn.
Familie

Nye råd om barn og nettbruk

American Academy of Pediatrics har lansert anbefalinger for mediebruk blant barn. Se oversikten her.
Familie

Bekymringsfullt om barn, søvn og skjermtid

Barn som bruker smarttelefonen eller nettbrettet rett før sengetid, har betydelig økt risiko for dårlig søvn og tretthet på dagtid.
Familie

Kan få bedre seksualliv med årene

Godt nytt til kvinner som frykter et dårligere seksualliv i forbindelse med overgangsalderen: En ny studie viser at det slett ikke trenger å skje.
Familie

Hjemmetest for hiv

Det er nå mulig å ta en enkel hjemmetest for hiv og samtidig få god oppfølging dersom testen er positiv.
Familie

Hvordan motivere tenåringen

Hvordan kan du motivere tenåringen - enten det er til å gjøre lekser, husarbeid eller gjennomføre andre oppgaver de synes er vanskelige?
Familie

HPV-vaksinen virker bedre enn ventet

Vaksinen mot HPV-viruset har god effekt. Det viser en ny studie publisert i tidsskriftet JAMA.
Familie

Svangerskapskvalme kan være et godt tegn

En ny studie publisert i tidsskriftet JAMA viser at morgenkvalme kan være et positivt tegn på at svangerskapet blir vellykket.
Familie

Trampolinebruk og skaderisiko

Både trampolineparker og hjemmetrampoliner er evig populært blant barn og unge. Begge medfører en betydelig, men litt ulik, skaderisiko.
Familie

Barn med angst - hvordan kan du hjelpe?

Angst er en av de vanligste psykiske lidelsene, og dessverre rammer angstlidelsen mange barn og unge. Men hva kan du gjøre for å hjelpe? Og hvordan kjenne igjen symptomene?
Familie

Naturtro babydukke hindrer ikke tenåringsgraviditet

Å gi unge tenåringsjenter ansvaret for en naturtro babydukke, skal forhindre graviditet. Men en ny studie fra Australia viser at tiltaket har motsatt effekt.
Familie

Mener skolen starter for tidlig om morgenen

Skole og universitet starter så tidlig om morgenen at det ikke er optimalt i forhold til læring. Det mener forskere som står bak en oversiktsartikkel om temaet søvn, læring og ungdom.
Familie

Virus i luftveiene hos barnehagebarn

Hos 43 prosent av barnehagebarna som deltok i den norske studien, fant forskerne luftveisvirus i nesen deres. En tredjedel av disse var uten symptomer på sykdom.
Familie

Pokémon go - med helseeffekt

Det er sagt mye om risikoen ved å spille Pokémon Go. Men ifølge spaltist i British Medical Journal (BMJ), Margaret McCartney, oppveier de helsemessige fordelene ved spillet de mulige ulempene.
Familie

Hjemmefødsel - hva er det?

Antall kvinner som velger å føde hjemme har doblet seg de siste årene. Hvordan foregår en hjemmefødsel, hvem kan velge det og hva er risikoen?
Familie

Ungdom og seksuelle problemer

En ny studie viser at et stort antall unge mennesker opplever seksuelle problemer som smerte og angst i forbindelse med samleie.
Familie

Verdens ammeuke

WHO oppfordrer til å amme når som helst, hvor som helst.
Familie

Fars betydning for barnets utvikling

I en stor klinisk rapport har forskere sett på hva slags innvirkning far har på barnets helse og utvikling, og hvordan denne skiller seg fra mors rolle.
Familie

Ørevondt på flytur

Å få vondt i ørene under flyturen er vanlig, men ikke alltid så lett å avfinne seg med for barn.
Familie

Barn trenger tid til å leke fritt

Er du en av dem som pliktskyldig haster rundt på ulike aktiviteter med barna dine i håp om at det skal gi barna dine et forsprang? Ifølge en rapport kan for mange organiserte aktiviteter føre til stress, angst og depresjon.
Familie

Svangerskapsdiabetes - hvordan redusere risikoen for høyt blodtrykk?

Svangerskapsdiabetes øker risikoen for høyt blodtrykk senere i livet. Men ifølge en ny studie vil det å spise sunt redusere den økte risikoen.