Informasjon

Amming

Brystene er ofte svært følsomme, og det kan derfor være greit å prøve å herde brystene litt før amming starter.

Øv opp brystene i svangerskapet

Dette kan du gjøre ved å gå deler av dagen uten BH, eller eventuelt med amme-BH der flappen er nede slik at brystene blir utsatt for litt luft og forsiktig berøring fra tøyet du bærer. Unngå å bruke såpe på brystvortene, da dette tørker ut huden og øker risikoen for at brystvortene sprekker opp.

Dersom du har inndratte brystvorter, kan det være vanskelig for barnet å ta bryst. Du kan sjekke dette ved å bruke pekefinger og tommel til å klemme sammen det mørke området rundt brystvorten. Hvis brystvorten da trekker seg inn i brystet eller flates ut, kan dette bety at det blir vanskelig for barnet å få tak i brystvorten. Dette kan du motvirke ved at du bruker enten skjell eller melkekopp mellom brystet og BH-en de siste månedene av graviditeten. Dette gir vanligvis en gradvis fremdragning av brystvorten.

Lytt til venner og familie, de er ofte fulle av råd som kan være nyttig for at ammingen skal gå lettest mulig, og det er i alle fall gode råd å få hos tjenesten Ammehjelpen. Ammehjelpen har også en rekke frivillige som svarer på spørsmål over telefon, og her kan du være anonym om du ønsker det.

amming
Animasjon om amming
Neste side