Nyhetsartikkel

Astma hos barn - kurs for pårørende

Astma hos barn har svært varierende alvorlighetsgrad og barna har forskjellig behov for medikamenter. I dette kurset får du lære litt generelt om hvordan diagnosen stilles og om hvordan tilstanden behandles.

Temaside om Korona
Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kurset er beregnet på personer uten spesielle forkunnskaper innen medisin. I tillegg til foreldre, kan ungdom som har astma selv og personer som jobber med barn (skole, barnehage, SFO, idrettsledere mm) ha nytte av å gjennomgå kurset.

Kurset består av en introduksjon som er gratis. Her vil du få presentert litt grunnleggende informasjon om tilstanden. Før du kan gå videre, må du betale kursavgiften som for tiden er 100 kroner.

Selve kurset består av tre sekvenser. Du må svare på spørsmål, enten ved å skrive inn et svar, eller gjennom flervalgsoppgaver. På noen av oppgavene er det bare ett riktig svar, på andre er det flere riktige svar. Du får poeng for riktige svar, og hver sekvens har en minimums poengsum som du må klare før du får gå videre til neste sekvens. Dersom du ikke oppnår denne poengsummen, må du ta sekvensen på nytt. Dette sikrer at du har fått med deg nok kunnskap før du går videre til neste sekvens.

Kurs for pårørende

Kurs om Astma hos barn, er det første kurset vi utvikler spesielt for pårørende. Fra tidligere har vi erfaring med å produsere kurs for leger og andre helsefagarbeidere. Dersom det er ønsker om tilsvarende kurs for andre sykdommer, vil vi gjerne ha tilbakemelding om dette (for eksempel i kommentarfeltet til denne artikkelen).

Lenke til kurset

Kursansvarlig

Kurset er utformet og godkjent av Kurt Østhuus Krogh, spesialist i barnesykdommer.