Nyhetsartikkel

Pokémon go - med helseeffekt

Det er sagt mye om risikoen ved å spille Pokémon Go. Men ifølge spaltist i British Medical Journal (BMJ), Margaret McCartney, oppveier de helsemessige fordelene ved spillet de mulige ulempene.

De fleste helse-appene som skal fremme fysisk aktivitet har en tendens til å rekruttere brukere som er aktive fra før. Pokémon Go er ikke markedsført som en helse-app, likevel ender det med at spillerene er fysisk aktive i lange perioder.

Pokémon Go er et mobilspill der du skal finne Pokémon-figurer i verdenen rundt deg. Du ser den virkelige verdenen på mobilskjermen din (ved hjelp av kameraet), men du ser også dataanimerte elementer som overlapper visse deler av den. På den måten kan du jakte på monstre som ser ut til å befinne seg der du går - uansett hvor du befinner deg.

Farer og gleder

Det er i sommer blitt skrevet utallige spaltemeter om det populære spillet: Både om de positive sidene ved at folk kommer seg opp av stolen og ut i friskluft (selv om det er med nesen ned i en mobiltelefon), men også om de potensielle farene.

BMJ-spaltist og lege Margaret McCartney, mener spillet har helsefordeler som oppveier den mulige risikoen. For advarselene har vært mange: Pokémon-jegere har blant annet blitt reddet opp fra sjøen av redningsmannskap, blitt ansett som en fare i trafikken og som et lett bytte for kriminelle.

Eller som Oslo-politiet skrev tidligere i sommer: "Det som er viktig å huske på for alle er at de ikke glemmer å følge med på hva som skjer rundt seg. Husk at du har vikeplikt for trikken, og følg med når du skal over veien." De skrev også at foreldre må fortelle barna at de ikke skal bli med personer de ikke kjenner for å finne flere figurer, eller la seg lokke, lure eller presse til å dele bilder eller utføre tjenester for å få andre til å overføre figurer til seg.

Opp av stolen

McCartney skriver i sin artikkel at Pokémon Go kan og bør gjøres tryggere, men mener likevel er helseeffekten er større enn de negative konsekvensene: Hjerteinfarkt forebygges og vitamin D-mangel unngås i jakten på en Pikachu.

For skal du finne en Pokémon må du ut i det virkelige livet, gå med dine egne bein og bli utsatt for ekte sollys.

Denne gangen kan du ikke spille fra godstolen.

Kilder

Referanser

  1. Margaret McCartney. Game on for Pokémon Go. BMJ 2016. dx.doi.org