Enkel

Magesmerter i svangerskapet

Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet. Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen. Årsaken til smertene kan være strekk på de båndene som holder livmoren på plass, eller at muskler i bukveggen strekkes i forbindelse med at livmoren vokser. Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet.

Spontanabort. Menstruasjonsliknende smerter og blødning fra skjeden, særlig i tidsperioden 6.-12. svangerskapsuke, er oftest tegn på en uungåelig abort. Rester av svangerskapet kan da ofte ses som klumper og hinnerester i blodet. Vi regner at 10-15 prosent av alle påbegynte svangerskap ender med spontanabort. Trolig ender halvparten av alle befruktninger i abort, men dette skjer så tidlig i graviditeten at kvinnen ikke er klar over at hun er gravid. Tap av foster er vanligst i de første 6-12 ukene av svangerskapet, og andelen spontane aborter går ned med økende varighet av svangerskapet.

Svangerskap utenfor livmoren. Dersom du opplever en skarp smerte i siden sammen med blødninger tidlig i svangerskapet - 6.-8. uke - bør du kontakte lege straks. Dette kan være et symptom på svangerskap utenfor livmoren.

Les mer her:

Koder

Hyppighet: Vanlig

Trimester: Alle

Søkeord: kynnere, smerter, magesmerter