Enkel

Nummenhetsfølelse i svangerskapet

Karpaltunnelsyndrom. Smerter, prikking, nummenhetsfølelse og/eller følelsestap i fingre er symptomer på karpaltunnelsyndrom. Enkelte får denne tilstanden under svangerskapet. Det har sannsynligvis sammenheng med at det i svangerskapet er økt mengde væske i kroppen, også i karpaltunnelen, som er en trang passasje i håndleddet. Væskeøkningen kan føre til at medianusnerven kan komme i klem.

Dovenhetsfølelse på utsiden av låret. Enkelte gravide opplever ubehag på utsiden av låret. Tilstanden skyldes vektøkning eller væskeopphopning i kroppen, noe som kan medføre at en hudnerve kommer i klem øverst på låret (meralgia parestetika). De typiske symptomene ved denne tilstanden er prikkinger og dovenhetsfølelse, og til tider brennende smerter på forsiden eller utsiden av låret. Smertene kan forverres ved utstrekning av hoften, altså når du fører beinet bakover, og lindres ved bøying av hoften.

Nummenhetsfølelse på magen. I siste tredjedel av svangerskapet vil en del gravide kunne merke nummenhet og prikking i huden på magen. Dette skyldes at huden strekkes mer og mer ut, noe som kan påvirke hudnerver slik at du opplever nummenhetsfølelse. Det er et normalfenomen som opphører når graviditeten er over.

Les mer her:

Koder

Hyppighet: Vanlig

Trimester: 2 og 3

Søkeord: prikking, dovenhetsfølelse, følelsestap, dovner bort, nummenhet