Nyhetsartikkel

FN forsterker Ebola-tiltakene

Ebola epidemien i Kongo forverrer seg. FN og Verdens helseorganisasjon forsterker nå tiltakene for å få en slutt på epidemien.

Temaside om Korona
Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ebola epidemien i Den demokratiske republikken Kongo er nå i sin tiende måned og antall nye tilfeller har økt de seneste ukene. FN har derfor annonsert at de vil forsterke tiltakene med det mål å stanse utbruddet1.

Ebola epidemien har krevd mer enn 1200 liv. Risikoen for spredning til andre provinser i Øst-Kongo samt til naboland er fortsatt svært høy. En tredjedel av de som blir syke, er barn - noe som er en høyere andel enn i tidligere utbrudd.

Vedvarende usikkerhet, mistro og politiske protester i området har hindret tiltakene fra Verdens helseorganisasjon og partnere fra å oppdage infiserte mennesker og sikre tilgang til behandling og vaksinasjon, noe som har økt smittefaren, melder FN.

Som følge av den tiltakende kompleksiteten, har FN med sine partnere nå styrket det politiske engasjementet og sikkerheten i området, og den operasjonelle støtten for å få adgang til rammede samfunn. Flere skal få tilbud om vaksinasjon. FN´s generalsekretær har forsterket koordineringen og støttetiltakene i området og plassert administreringen av tiltakene til episenteret for utbruddet, Butembo.

Antallet helsearbeidere som har blitt rammet av Ebola, er nå 106 - noe som er 6 prosent av det samlede antallet.

Kilder

Referanser

  1. WHO statement. United Nations strengthens Ebola response in Democratic Republic of the Congo, 23 May 2019. www.who.int