En studie viser at vaksinen gir viktig beskyttelse også mot nye varianter av viruset, og beskytter både mor og barn mot alvorlig sykdom under svangerskapet.
Folkehelseinstituttets rapport «Legemiddelforbruket i Norge» viser at det i perioden 2006 til 2020 har vært en betydelig økning i legers forskrivning av paracetamol på resept. Dette er en ønsket utvikling og i tråd med Legemiddelverkets anbefaling om at paracetamol bør være førstevalget ved behandling av smerter.
Piloten som nå er startet i Bergen vil videreføres i 2023. Fra 2024 er det planlagt nasjonal innføring med oppstart i ett helseforetaksområde i hver region. Det er Direktoratet for e-helse som sammen med Norsk helsenett har ansvar for utprøving og innføring av pasientens legemiddelliste.
Dagens vilkår for individuell stønad kan ha blitt forstått og praktisert noe ulikt. Legemiddelverket og Helsedirektoratet har derfor gått gjennom dagens vilkår og utarbeidet presisieringer og endringer som trer i kraft 1. april i år.
Nye anbefalinger fra europeiske legemiddelmyndigheter om overvåking av leverfunksjon for å minimere risikoen for leverskade under behandling med Mavenclad
Fra 1. januar 2023 skal pasienter som bruker blodsukkersenkende legemidler ha førerkort med maksimalt fem års gyldighet i førerkortgruppe 1 (inkl. klasse B). Pasienter som ikke allerede har dette, må i løpet av 2022 få ny tidsbegrenset helseattest. Attesten skal leveres til Statens vegvesen, som utsteder nytt førerkort.
Paxlovid fikk betinget godkjenning av europeiske legemiddelmyndigheter 27. januar 2022. Godkjenningen gjelder behandling av voksne pasienter som er tidlig i sykdomsforløpet og som har økt risiko for å utvikle alvorlig covid-19. Legemiddelverket fraråder bruk av ivermektin for å forebygge eller behandle covid-19.