Nyhetsartikkel

Adrenalinpennen Emerade trekkes tilbake

Det er oppdaget en svakhet ved utløsermekanismen i Emerade adrenalinpenner fra Medeca Pharma AB. Noen penner vil derfor ikke levere adrenalin når pennen brukes i en akutt situasjon. Pennene trekkes derfor tilbake.

Det er oppdaget en svakhet ved utløsermekanismen i Emerade adrenalinpenner fra Medeca Pharma AB. Noen penner vil derfor ikke levere adrenalin når pennen brukes i en akutt situasjon. Pennene trekkes derfor tilbake. Det er solgt cirka 350 av disse pennene i Norge. Tilbaketrekningen gjelder alle styrker og partier.

De som har en eller flere av disse pennene, må få resept på en annen type adrenalinpenn og levere tilbake Emerade-pennene til apotek.

Råd til leger

  • Pasienter må få god opplæring i bruk av ny adrenalinpenn.
  • Dersom pasienten oppsøker apoteket for å bytte til annen adrenalinpenn, vil apoteket forsøke å kontakte lege for godkjenning av byttet.
  • Noen pasienter har brukt Emerade 500 mikrogram. Det finnes ikke andre adrenalinpenner på det norske markedet med denne styrken. Vurder videre behandling.
  • Be pasienten ta med sine Emerade-penner til apotek for å få dem erstattet av tilsvarende fra annen produsent. Det er viktig for leverandøren å vite hvor mange penner som leveres inn.
  • Pasienten skal ikke betale for nye adrenalinpenner dersom innleverte Emerade-penner er innenfor holdbarhetsdato.