Nyhetsartikkel

Rydd skapet - returner gamle medisiner til apoteket

”Rydd skapet” - kampanjen ble gjennomført i perioden 21. til 28. januar med aktiviteter i apotek og sosiale medier.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kampanjen oppfordret pasienter til å rydde i medisinene sine, oppbevare dem sikkert og returnere gammel medisin til apoteket. Dette bidrar til å redusere risikoen for forvekslinger og uhell i hjemmet. Mengden utslipp av legemidler i miljøet går også ned når medisiner returneres til apotek - og ikke kastes i søpla, vasken eller toalettet.

Hver dag skjer det uhell der barn får i seg medisiner de har funnet hjemme. Giftinformasjonen ved Folkehelseinstituttet får i gjennomsnitt ti henvendelser hver dag fra foreldre som frykter at barna har fått i seg medisiner de ikke skal.

En fersk undersøkelse utført av Opinion viser at hele 40 prosent sjeldent eller aldri rydder i medisinene sine. Kun halvparten returnerer medisinene til apoteket, mens 30 prosent ikke vet hvordan de bør kvitte seg med gamle og ubrukte medisiner.

Kampanjen var en oppfølging av Legemiddelmeldingen som regjeringen la fram i fjor. Legemiddelverket gjennmførte kampanjen i samarbeid med Apotekforeningen, Legemiddelindustriforeningen (LMI) og Norsk Vann.

Se mer informasjon på ryddskapet.no