Nyhetsartikkel

Legemiddelverket om covid-19 og legemidler

Legemiddelverket gjør fortløpende en rekke tiltak for å sikre tilgangen til nødvendige legemidler i Norge. De har nå opprettet en egen temaside med informasjon og nyheter om legemidler og covid-19.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Legemiddelverket har innført rasjonering og begrenset utlevering av reseptpliktige legemidler i apotek. Dette er for å sikre rettferdig fordeling av tilgjengelige legemidler og hindre hamstring. De kan også gi eksportforbud av legemidler som er på lager i Norge. Disse tiltakene reduserer faren for legemiddelmangel, og sikrer at de som trenger det mest får medisinen sin.

Legemiddelverket er en integrert del av den europeiske legemiddelmyndigheten (EMA), som følger nøye med på studier og forskning fra hele verden om legemidler mot covid-19. EMA har tett dialog med internasjonale forskningsgrupper og legemiddelfirmaer som ønsker å utvikle vaksiner og legemidler til behandling av virusinfeksjonen. Legemiddelverket prioriterer å behandle søknader de mottar om kliniske studier av legemidler som kan forebygge eller behandle covid-19.​

Følg med på nytt fra Statens legemiddelverk på deres temaside https://legemiddelverket.no/covid-19