Intervju

Cannabis som medisin: - Ga meg en hverdag

Håkon Meidel Andersen tok opptil 170 milligram morfin om dagen for å dempe de intense smertene. Så byttet han ut morfinen med cannabis.

Håkon Meidel Andersen hadde en hektisk hverdag som direktør i et selskap som drev med simulatorer, deriblant flysimulatorer. I 2014 var han på arbeidsplassen hjemme i Norge da han fikk en garasjeport i hodet. Meidel Andersen fikk store hodesmerter. Utpå kvelden fikk han også problemer med synet.

- Jeg gikk og la meg, men da jeg sto opp igjen neste dag følte jeg meg dårligere. Jeg var alene hjemme og trodde jeg hadde hjernerystelse. Kona mi var på jobb og fikk mange rare tekstmeldinger fra meg. Hun skjønte ikke hva jeg skrev, sier Meidel Andersen.

Konen hans varslet datteren, som kjørte han til fastlegen.

Massiv hjerneblødning

Der ble det slått full alarm. Meidel Andersen ble straks fraktet til sykehus. Årsaken til plagene var en massiv hjerneblødning. En blødning som lå slik til at legene ikke kunne operere.

- Jeg fikk store doser morfin intravenøst og ble fraktet fra sykehus til sykehus, sier Meidel Andersen.

I dag er han 100 prosent arbeidsufør og sliter med en rekke senfølger av skaden. Ettersom ulykken hendte på arbeidsplassen, regnes det som en yrkesskade. 

- I tiden etter at jeg kom hjem fra sykehuset, ble jeg behandlet med opiater (morfin, Oxycontin og Oxynorm). Jeg syntes ikke smertelindringen var optimal i det hele tatt. Jeg ble bare dårligere og dårligere. For å få nok smertelindring tok jeg så mye medisiner at jeg ble slått ut av det og sovnet. Først da, når jeg sov, var jeg smertefri. De store dosene gjorde at jeg bare ble sittende og stirre apatisk ut i luften. Jeg gjorde ingenting, sier Meidel Andersen.

Neste side