Nyhetsartikkel

Den tyske redaksjonen er på plass

Arbeidet med tyske NEL går raskt fremover. Professor Günter Ollenschläger og dr. Klaus Reinhardt vil lede arbeidet.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk Helseinformatikk (NHI) er i full gang med å oversette og tilpasse NEL til tysk. I samarbeid med den tyske allmennmedisinske organisasjonen DEGAM har vi de siste månedene vært på leting etter redaktører og redaksjonsmedlemmer. Nå er kjerneorganisasjonen på plass. Og hvilket team!

Professor Günter Ollenschläger blir sjefsredaktør. Med seg som redaktør har han dr. Klaus Reinhardt, som også vil fungere som daglig leder av det tyske datterselskapet til NHI. Redaktøransvaret for pasientinformasjonene vil Philipp Ollenschläger, som er journalist, ha. Med seg har de to erfarne kvinner fra forlagsbransjen, Ulrike Boos og Sofie Röder, som begge har lang fartstid med redaksjonelt arbeid og digital markedsføring.

Les mer om NEL - også i Tyskland !

Günter Ollenschläger

Guenter Ollenschlaeger

Han er utdannet farmasøyt og lege og praktiserte som spesialist i indremedisin i Köln og Wien. Gjennom omfattende forskning har han tatt to doktorgrader og i 1995 ble han utnevnt til professor. Siden 1990 har han vært ansatt ved universitetet i Köln.

I 1995 etablerte han Ärzliches Zentrum für Qualität in der Medizin (ÄZQ) som har et ledende ansvar for å utvikle nasjonale retningslinjer i tysk medisin. Senteret har siden 2004 vært lokalisert i Berlin. Professor Ollenschläger sluttet i direktørstillingen der våren 2014 for å vende tilbake til sin hjemby Köln.

Professor Ollenschläger bidro til å etablere et nettverk for evidensbasert medisin i Tyskland i 1998, et internasjonalt nettverk for retningslinjearbeid i 2002 og en aksjonsgruppe for pasientsikkerhetsarbeid i 2005. Han har siden 1995 vært sjefsredaktør for Zeitschrift für Evidenz, Fortbildung und Qualität im Gesundheitswesen (ZEFQ).

Les mer om Günter Ollenschläger.

Klaus Reinhardt

Klaus Reinhardt

Han er utdannet lege, men har i tillegg utdannelse innenfor germanistikk, filosofi og sosiologi. Han startet tidlig i forlagsbransjen og har vært forfatter og redaktør av en lang rekke medisinske bøker og har vært ansatt ved Hans Hubers forlag siden 1994. Dr. Klaus Reinhardt slutter nå i stillingen ved forlaget for å lede arbeidet med NEL i Tyskland.

Klaus Reinhardt bygger nå opp NEL-organisasjonen i sin hjemby Freiburg, der han i starten får med seg Ulrike Boos og Sofie Röder. Günter og Philipp Ollenschläger vil arbeide fra Köln.

Betydning for NEL

Etableringen i Tyskland får betydning for norske NEL. Med to så fremstående tyske redaktører, samt deres nettverk av eksterne fagmedarbeidere, vil kvalitet og kontinuerlig videreutvikling av produktene stå helt sentralt også i Tyskland. Planen er at det skal bli et nært samarbeid mellom den tyske og de skandinaviske redaksjonene i oppdateringen og revisjonen av eksisterende artikler og deling av nyskrevne artikler.

Det første målet nå er å få oversatt og tilpasset innholdet i NEL-artiklene til tysk og tysk medisin. Ambisjonen er å kunne lansere det tyske produktet - som enda ikke har fått et tysk navn - i mars 2016.