Nyhetsartikkel

Felles nord-europeisk redaksjonsmøte

- Et enda tettere samarbeid var målet for fellesmøtet mellom redaksjonene for Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og NHI.no, svenske Medibas, danske Lægehåndbogen og tyske Deximed - alle med utspring fra NEL.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alle de fire redaksjonene - totalt 27 personer - var samlet i Trondheim til et felles redaksjonsmøte. At redaksjonene har et tett og godt samarbeid, er noe som styrker kvaliteten til produktene i de fire landene. Møtet bidro til ytterligere å forsterke samarbeidet om et felles kunnskaps- og beslutningsstøttesystem i generell medisin i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Nye artikler, oppdateringer og reviderte artikler er fritt tilgjengelig for de andre redaksjonene å bruke når èn redaksjon har gjort en slik jobb.

Størst og mest brukt

Tilsammen er Norsk Elektronisk Legehåndbok/ Lægehåndbogen/ MedibasSkandinavias suverent største og mest brukte medisinske beslutningsstøttesystem i generell medisin. Hver for seg er disse produktene også ledende i sine land.

Lægehåndbogen og Patienthåndbogen i Danmark har i dag ca. to millioner unike besøkende hver måned. Disse produktene ble lansert som fullverdige danske produkter i 2011. Tallene for Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og NHI.no er 1.2 millioner unike besøkende per måned. Den største forskjellen er at Lægehåndbogen er fritt tilgjengelig i Danmark, også for publikum. NEL ble første gang publisert i 1999 og NHI.no, som først ble lansert som Pasienthåndboken, har vært på nett siden 2006. Mer enn 95 prosent av norske allmennleger abonnerer i dag på NEL.

Deximed lansert i mars

Svenske Medibas ble lansert våren 2013 i Sverige. Per i dag abonnerer ca. 30 prosent av svenske allmennleger på Medibas.

I mars i år ble tyske Deximed lansert som et produkt under utvikling. Så langt er 2000 artikler publisert, ytterligere 1500 er oversatt og ca. 1000 er enda ikke oversatt. Deximed er foreløpig fritt tilgjengelig, men fra januar 2017 vil produktet være komplett og i salg som et abonnementsprodukt på lik linje med NEL og Medibas.