Intervju

- Mektig lei

- Jeg er mektig lei av dette tullet som blir spredt av et lite antall intolerante aktivister som ikke deler syn med flesteparten av de som lider av sykdommen, sier Simon Wessely, som svar på M.E Foreningens kritikk og spørsmål om en skjult agenda.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har undersøkt og behandlet over 3000 pasienter som lider av kronisk utmattelsessyndrom, og driver fortsatt en spesialtjeneste for pasienter med denne sykdommen i Storbritannia, sier Wessely videre.

Simon Wessely er professor i epidemiologi og psykiatri og arbeider til daglig ved King`s College i London. Han har vært aktiv forsker i grensefeltet mellom medisin og psykologi i mange år, spesielt gjelder dette kronisk utmattelsessyndrom. Han opprettet og ledet Gulf War Illness-forskningsenhet i 1996, er sivil rådgiver til den britiske hæren og gir jevnlig råd til blant annet NATO og ulike amerikanske enheter om psykologiske aspekter av militærtjeneste, terrorisme, psykologisk skade. Han har publisert over 500 artikler i vitenskapelige tidsskrift, og han publiserer jevnlig i anerkjente tidsskrift som British Medical Journal, LANCET, Journal of the American Medical Association (JAMA), Archives osv. Han er også forfatter av de årlige oppdateringene av "chronic fatigue syndrome" i Clinical Evidence fra BMJ.

Ikke så sikker på at sykdommen er omstridt

- Hvorfor er kronisk utmattelsessyndrom så omstridt?

- Jeg er ikke sikker på at sykdommen er så omstridt blant de fleste leger og pasienter. Jeg møter pasienter hver uke som bare ønsker å bli bedre og ikke bryr seg om hvem de får behandling hos, så lenge de får komme til noen som vet hva de snakker om, er hyggelig, tar dem på alvor og har fornuftige behandlingsforslag til dem. Det samme gjelder 99 prosent av leger, som ikke ser på dette som noen stor sak, og som tror det er en blanding av psykiske og fysiske fenomener, og som vet at de nåværende rehabiliterings strategiene er den beste måten å komme seg videre på for øyeblikket, sier Wessely.

Neste side