Nyhetsartikkel

Nye diabetesmedisiner - men ingen snarlig kur

Medisiner med kun en dose per dag istedenfor hurtigvirkende insulin tilpasset måltidene, inhalerbart insulin, og bedre langtidsvirkende insulin er blant nyhetene innen diabetesbehandling. Riccardo Perfetti i Sanofi tror ikke en kur er like rundt hjørnet, men understreker at det alltid vil være det fremste målet - også for legemiddelindustrien.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riccardo Perfetti er endokrinolog og sentral innen diabetesforskning på verdensbasis. Han har jobbet i ti år som Senior Research Fellow og Senior Staff Scientist for National Institutes of Health i Baltimore, og har siden blant annet ledet Diabetes Research Laboratory ved Cedars-Sinai Medical Center, og vært Co-director Islet Transplantation Program, City of Hope, Duarte i California. Han har publisert store mengder forskning innen diabetes. I forbindelse med sitt arbeid for legemiddelleverandøren Sanofi, hvor han er leder for Diabetes Medical Group i Global Diabetes Division of Sanofi, var han nylig i Norge, og NHI.no fikk mulighet til å snakke med Perfetti om fremtidens diabetesbehandling.

Les også våre oversiktsartikler: Type 1-diabetes og Type 2-diabetes

Behov for paradigmeskifte

- Antall nye diabetestilfeller har skutt i været. På verdensbasis er det nå mer enn 300 millioner mennesker som lever med diabetes, de aller fleste har type 2 (90%). Med tall som dette, er det behov for et skifte innen diabetesbehandling. Å regulere blodsukkeret godt, krever en aktiv innsats. Det legene ser etter, er nye medisiner som er enklere å bruke. Det pasientene vil ha, er effektive medisiner som kan få dem til å føle seg bedre. De er også opptatt av hvordan injeksjonen skjer, at det skal være enkelt og at det skal være mest mulig smertefritt. Ettersom dette er en kronisk sykdom, må tilnærmingen være mer kompleks, sier Perfetti.

Neste side