Nyhetsartikkel

Nytt e-læringskurs for leger: Klinisk beslutningslære

Medisinske beslutninger baserer seg på pasientopplysninger, symptomer, prøver og svar. Slik informasjon er ofte beheftet med betydelig usikkerhet. Hvordan takler legen det? Ta vårt interaktive kurs i klinisk beslutningslære.

Temaside om Korona
Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Som lege må du hele tiden innhente opplysninger om pasienten og kombinere dette med kunnskap om symptomer, sykdommer, diagnostikk, terapi. Langt ifra alltid er det krystallklart hva som feiler pasienten, hvilke tester og undersøkelser som skal tas, hvilken behandling du bør gi.

Her finner du kurset: Klinisk beslutningslære

Medisinen er sjelden svart/hvit

Svar på prøver og undersøkelser må alltid vurderes kritisk, og valg av behandling bør om mulig være dokumentert «beste behandling». Medisinen er sjelden svart/hvit. Beslutninger blir tatt ut fra ulike grader av usikkerhet.

Evidence-based

Dette kurset handler om usikkerheten i medisinen, hva det innebærer og hvordan vi kan forholde oss til det. Kurset er om «evidence-based» medisin, og innholdet relaterer seg hele tiden til problemstillinger knyttet til pasienter.

Godkjent av Legeforeningen

Kurset er godkjent av Legeforeningen som emnekurs i videre- og etterutdanningen av allmennleger med 15 poeng (timer).

Kurset er delt opp i syv selvstendige sesjoner. Det er et problembasert kurs som består av kliniske vignetter, teoretisk stoff og en lang rekke oppgaver der du skårer poeng ved riktig svar og taper poeng ved gale svar. For å bestå en sesjon, må du ha minimum 85% korrekte svar.

Kurset finner du her