Vitamin E er et fettløselig vitamin, det betyr at det absorberes sammen med fett i kostholdet og lagres i kroppens fettvev og lever.
Dette vitaminet finnes i åtte forskjellige former, er en antioksidant og er viktig for å opprettholde et sunt immunsystem og også for å utvide blodårene og forhindre blodpropp i dem.
Mangel på vitamin E er uvanlig hos friske personer med et vanlig kosthold, ettersom mange matvarer inneholder litt av vitaminet. Dessuten kan vitamin E lagres i kroppen.

Nøtter, frø og korn som inneholder vitamin E:
- Mandler
- Solsikkefrø
- Pinjekjerner
- Peanøtter, peanøttsmør
- Hasselnøtter
- Gresskarfrø
- Pekanøtter
- Cashewnøtter
- Frokostblandinger med fullkorn
- Grove kornprodukter

Frukt, grønnsaker og bær som inneholder vitamin E:
- Avokado
- Rød paprika
- Grønne grønnsaker (som brokkoli og spinat)
- Mango
- Asparges
- Bær (Blant annet bringebær, solbær, bjørnebær)
- Oliven
- Kiwi

Oljer som inneholder vitamin E:
- Planteoljer
- Margarin
- Hvetekimolje
- Solsikkeolje
- Rapsolje
- Margarin

Animalske matvarer med vitamin E:
- Fisk
- Gåsekjøtt
- Laks og øretr
- Hummer
- Kreps
- Fiskerogn
- Egg

Referanser
- Andrea Downey, What is the benefit of vitamin E?, Patient.info, patient.info
- Vitamin E, Harvard T.H. Chan School of Public Health www.hsph.harvard.edu
- Atli Arnarson, 20 Foods That Are High in Vitamin E, Healthline www.healthline.com
- Top Foods High in Vitamin E, Nourish by WebMD nhi.no
- Helsedirektoratet, Råd til kvinner som ammer www.helsedirektoratet.no