Informasjon

Aspartam og dets helseeffekter

Aspartam er 200 ganger søtere enn strøsukker (sukrose) og inneholder null kalorier. Helsemessig er det store gevinster i å erstatte sukker med aspartam.

Hopp til innhold

Den europeiske befolkningen på 375 millioner mennesker konsumerer årlig ca. 2000 tonn med aspartam, et kunstig søtningsmiddel som består av to aminosyrer - asparaginsyre og fenylalanin1. Aspartam er 180-200 ganger søtere enn sukrose (vanlig strøsukker). Således måtte vi ha konsumert om lag 500.000 tonn sukker ekstra for å oppnå samme søtsmaken.

Men hvor trygt er det å bruke aspartam?

Skremselsmeldinger

På Internett finnes tallrike negative omtaler av aspartam og alle de skader og ugunstige effekter som er knyttet til inntak av aspartam. Mye sensasjonspreget journalistikk finnes. På den annen side hevder de som markedsfører aspartam, at stoffet muliggjør en sunn livsstil og bidrar til å forebygge overvekt.

Hva sier forskningen om dette?